Ortak Komşu Duvar Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır? Hangi malzemeler kullanılır ? M2 Fiyatları nelerdir ? Ne kadar ses kesilir ? gibi sorulara yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz.
Ortak duvarlarda ses yalıtımı, duvarlar arası geçiş yapan rahatsız edici seslerin kesilmesi amacıyla yapılmaktadır. Komşu duvarınızdan sizin dairenize geçen seslerin kesilmesini istiyorsanız bu durumda ses yalıtım uygulaması yapılması gerekli olacaktır. Bu gibi durumlarda ortak duvar ses yalıtımı yapılmaktadır.
Duvarınız tünel kalıp sistemi ile yapılmışsa ve taşıyıcı duvarsa, gaz beton türevi hafif yapı elemanı ise, delikli tuğla, ve ebat ince ise sesi iletecektir. Evinizde iş yerlerinizde ve akustik mekanların duvarlarında ses izolasyonu yaptırmak isterseniz teknik ofisimizle irtibata geçebilirsiniz.
Ortak Komşu Duvar Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Uygulamaları yapabilmek için aks rapid solid yapıştırıcı gerekir. Yapıştırıcıyı malzemenin uygulanacağı alana çok fazla olmayacak şekilde sürüp ardından çok fazla beklemeyerek malzemeyi uyguluyoruz. Firmamız ses yalıtımı uygulaması ve ürün satışı yapmaktadır. Kendinizde yapabileceğiniz uygulama için malzeme siparişi alabilir yada ürün montaj uygulaması için uygulama talep edebilirsiniz. Ses İzolasyonunda kullanılacak detaylı malzemeleri sitemizden inceleyebilirsiniz.
Ortak Duvar Ses Yalıtımı Malzemeleri
Ortak Duvar Ses İzolasyon Malzemeleri
Genel olarak yapılan uygulama modelini anlatacak olursak ; mevcut duvarın yüzeyine süngerpan yapıştırılır. Gürültü oranı yüksek olan ortamlar için süngerpan ile birlikte ağır ses bariyeri kullanılmaktadır. Bu işlemde süngerpan ortak duvarın yüzeyine kaplanır. Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür. İki taraflı yalıtım uygulaması yapıldığında %90’a varan ses izolasyonu sağlanabilmektedir.
1.Uygulama Modeli
İnşaat sırasında kullanılması ve yapılması gereken işlemlerdir.
Kullanılan yapı malzemelerinin çift taraflı izolasyonunu sağlamak için tuğla arasına süngerpan, bariyerli süngerpan, bondex sünger, taş yünü gibi yüksek yoğunluklu izolasyon malzemeleri kullanılmalıdır.
Eğer burada yapılan işlem için yüksek ses kesim performansına sahip ürün kullanılırsa bina yapımı bittikten sonra bir işleme gerek kalmaz ve alandan kayıp yaşanmaz.
2.Uygulama Modeli
İnşaat sonrasında ses geçişleri yaşanıyorsa tek taraflı yapılan uygulamadır.
Sıva veya boyası tamamlanmış duvara süngerpan gibi yüksek yoğunluklu ürün, karkas, ses bandı, alçıpan, bariyer ve tekrar alçıpan kaplama yapılır. Sonrasında sıva boya veya duvar kağıdı ile işlem sonlanır.
Bu işlem sonrasında izolasyon kalınlığı yaklaşık 14cm’dir.
Komşu Duvar Ses Yalıtımı
- Düz kuru ve temiz duvar yüzeyine yüksek yoğunlukta ve kalınlıkta rebonded süngerpan solid bazlı sıvı yapıştırıcı ile yapıştırılır. Ardından duvara çelik karkas profil monte edilir. Bunun yapılmasının amacı süngerle diğer malzemeler arasında hava boşluğu bırakarak ses yalıtım oranının artmasıdır. Profiller üzerine kauçuk alçıpan profil ses yalıtım bandı yapıştırılır. Bu malzeme kendinden yapışkanlı olduğu için kolay bir şekilde uygulanır.
- Süngerpan, karkas ve ses bandı uygulaması bittikten sonra yüzeye 12,5 mm kalınlığında akustik alçıpan monte edilir.
- İşlem bu şekilde bitmiyor. Her yeri sorunsuz bir şekilde alçıpan ile kaplanan yüzeye heavy layer epdm ses bariyeri, keçeli pvc ses bariyeri veya pvc kauçuk ses yalıtım bariyeri yapıştırılıyor. Bu işlem için yine yapıştırıcı kullanılır. Bariyeri de yine tüm yüzeye uygulamanız gerekiyor. Kalınlığı 2.3mm ile 5mm arası değişebilir. Bariyerin kalınlığı arttıkça malzemenin ağırlığı da arttığı için orta kalınlıkta bir malzeme kullanmanızda fayda olacaktır.
- Eğer ses şiddeti çok yüksek ve bariyer kalınlığını az tutmanız gerekiyorsa sünger yoğunluğunu biraz daha yüksek tutabilirsiniz.
- Bariyer uygulama işlemi tamamlandıktan sonra ses izolasyon işlemi için son olarak alçıpanı bariyerin üzerinden boşluk kalmayacak şekilde monte etmeniz gerekiyor. İzolasyon işlemi bittikten sonra yüzey istenen şekilde dekore edilebilir durumdadır.
Ortak duvar ses yalıtımında verilen oranlar kullanılan malzemenin yoğunluğuna, kalınlığına, ham maddesine ve özellikle en önemlisi ortamdaki ses desibeline bağlıdır. Örneğin yukarıda verdiğimiz uygulama modelleri konuşma seslerini çok ciddi oranda keserken bass seslerini kesmeyebilir. Bunun sebebi sesin nerelerden kaçtığıyla da alakalıdır. Ortak Komşu Duvar Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır? konulu içeriğimiz sizlere yeterli gelmediyse bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.