YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME MODELLERİ
kalsiyum sülfat bazlı
YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME nedir?
Kalsiyum Sülfat Bazlı Döşeme Yükseltilmiş Döşeme Sistemi modülerliği ve pratik uygulaması sonucu, maliyeti düşük kullanım alanı yaygın olan, altyapı tesisatlarına gerekli alanı ve müdahale edilebilirliği pratikleştirmeyi amaç edinen bir sistem bütünüdür. Yükseltilmiş Döşeme Sistemi çalışma alanlarınızı istediğiniz şekle sokabilecek pratiklikte ve uygun maliyette olması nedeni ile tercih edilebilir sistemlerin başında gelmektedir.
Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri, günümüzde modern ofis ve teknik hacimlerin altyapısının temel taşlarından biridir. Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri, betonarme zemin üzerinde ihtiyaç duyulan yüksekliğe sahip taşıyıcı altyapı ve tercih edilen 600×600 mm ebatlarında zemin kaplama panelleri kullanılarak ikinci bir zemin oluşturmaktadır. Oluşturulan ikinci zeminin altında yaratılan boşluk ile elektrik, mekanik ve data tesisatlarının yerleşimi ve geçişleri için, gerek uygulama esnasında gerekse kullanım aşamasında, her noktasına ulaşılabilir esnek bir altyapı sağlamaktadır. YDS yerden üflemeli havalandırma ve ısıtma sistemlerinin kullanılabilmesi için zemin altına hava plenumu oluşturmakta, havalandırma kanallarının ve menfezlerin yerleşimi için imkan sağlamaktadır.
Kalsiyum Sülfat Bazlı Döşeme Sistemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kalsiyum Sülfat Bazlı Döşeme sistemi kullanılacak alana bağlı değişiklikler göstermektedir. Bunun sebebi yükseltilmiş döşeme sistemi Ofis ortamlarınıza dekoratif görüntü kazandırırken, Hastane ve benzeri alanlarda Hijyen ön planda tutulur. Aynı şekilde elektrik yükü olan alanlarda ise mevcut riskleri yok etme amaçlı ürün seçimi doğru olanıdır. Bunları tercih ederken kullanım amacı dikkate alınarak Yükseltilmiş Döşeme sistem Ekipmanlarının seçimi yapılmalıdır. KARO HALI ve PVC kaplamasına uygundur.
YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEMEnin avantajları nedir?
Mekânlarda sonradan yapılması gereken değişiklere kolay adapte olabilmeyi sağlar. Bütün kablolama ve boru tesisatı, döşeme altından geçtiği için uygulandığı mekanlarda görüntü kirliliğini önler, estetik mekanlar oluşturulmasına yardımcı olur.
Sonradan gerekebilecek tesisat değişikliklerinin kolayca yapılabilmesini sağlar. Anti-statik özelliği sayesinde statik elektriği deşarj eder. Mimarlar için serbest tasarım imkanı sağlar. sistem olması nedeniyle uygulaması kolaydır, hızlı bir uygulama yapılabilir.
YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEMede dikkat edilmesi gerekenler
Sistemin montajı tamamlandıktan sonra, taşıyıcı sistemin zemine yapıştırılması için kullanılan yapıştırıcının tam olarak yapışma mukavemeti sağlaması için 24 saat süresince zemin üzerinde herhangi bir işlem yapılmaması gerekir.
Döşeme üzerinde ıslak malzemeler ile çalışılma yapılmamalıdır. Çalışma yapılmasının zorunlu olduğu hallerde, sistem mutlaka su geçirmez bir malzeme ile koruma altına alınmalıdır. Panellerin kaldırılması esnasında tornavida, levye vb. araçlar kullanılmamalıdır. Paneller, kendi panel tipine göre hazırlanmış uygun vakumlu kaldırıcılar ile kaldırılmalıdır.
Kalsiyum Sülfat Bazlı Döşeme panelleri üzerinde ağır yük taşınması gerektiğinde iz bırakmaması ve yükü dağıtması nedeniyle metal paneller kullanılmalıdır. Laminat veya vinil kaplanmış paneller hafif nemli bir bez yardımıyla temizlenmelidir.