Ses yalıtımı malzemeleri  titreşim yalıtımı ve rahat bir akustik ortam yaratmak için en geniş malzeme yelpazesini bulacaksınız. Burada çerçeveli ve çerçevesiz yapılar, yaylı ve elastomerik titreşim yalıtıcıları, duvar ve tavan akustik panelleri ve levhaları, ses izolasyon süngeri ve çok daha fazlası için ses geçirmez malzemeler bulabilirsiniz.

Akustik Ses Yalıtım Malzemeleri

Ses Yalıtım Bariyerleri

Ses Yalıtımı Süngerleri

Ses yalıtım süngeri, dış gürültünün etkilerini azaltmayı veya ortadan kaldırmayı amaçlar.

Sesi azaltmak için birkaç temel yaklaşım vardır: kaynak ve alıcı arasındaki mesafeyi artırmak, ses dalgalarının enerjisini yansıtmak veya emmek için gürültü bariyerleri kullanmak, ses perdeleri gibi sönümleme yapıları kullanmak.

Yanmaz Akustik Sünger

Siyah renkte 50-70-90DNS yoğunluklarıyla piramit yumurta labirent düz modellerde üretilen ses yalıtım malzemeleridir. Mekanik ortamlarda ses izolasyon kabinlerinde sıklıkla tercih edilir.

Basotect Melamin Sünger

Beyaz gri renk seçenekleriyle akustik ses yalıtımı uygulamalarında sıklıkla tercih edilen düşük dansitesine rağmen ses yutum – emilim seviyesi yüksek akustik ses yalıtım malzemeleridir.

Süngerpan®

1. Kalite malzeme olan ses izolasyon süngeridir. Üretiminde tamamen ham sünger kullanılır. 80 DNS ile 200 DNS aralığında üretilir. Duvar tavan ve zemin ses yalıtımı gibi pek çok alanda tercih edebilirsiniz.

Bariyerli Süngerler

Bariyerli ses izolasyon süngerleri epdm ağır bariyer dediğimiz malzeme ile kullanılan üstün kes kesici performansı sağlayan ses yalıtım malzemeleridir. İki ses yalıtım süngerinin arasına epdm ağır ses bariyeri uygulanması ile oluşan ses kesici sünger çeşididir.  Devamı…

Bariyerli Süngerpan®

Ses yalıtım uygulamalarında gürültünün yoğun olduğu ortamlarda yetersiz kalındığı durumlarda ses bariyeri ile beraber süngerpan® kullanılmaktadır.

çift tarafı bariyerli süngerpanbariyerli süngerpan

Çift Tarafı Bariyerli Süngerpan®

Bariyerler ince yapısına rağmen yüksek ses kesimine sahip olduğu için süngerpanın çift yüzünde de kullanarak ses yalıtım değerini artırıyor ve alandan tasarruf sağlıyor.

Bariyerli Akustik Süngerpan®

Süngerpan® , ses bariyeri ve akustik sünger. Üçü de ses yalıtımı projelerinde kullanılan ürünlerdir. Sesin geldiği noktalarda kullanılarak akustik ses yalıtımı sağlayabilirsiniz.

Bariyerli Bondex Sünger®

Geniş kullanım alanları ve etkili ses yalıtımı özelliği ile çok tercih edilen ürünlerden biridir. Gürültü, yankı ve titreşime karşı hassas olan ve kullanımı ile yüksek frekanslı seslerde etkilidir.

Bondex Sünger®

Bondex sünger® tüketici sonrası elde edilen endüstriyel atık köpüklerinin solüsyon kullanılarak bloklar haline getirilmesi veya şekillendirilmiş ses yalıtım süngeridir.

tek tarafı bariyerli bondex sünger

Tek Tarafı Bariyerli Bondex Sünger®

Çeşitli ses yalıtım bariyerleri ile lamine edilebilen ses yalıtım süngerlerinden biri olan bondex sünger çok yüksek ses desibeli olmayan yerlerde tek tarafı bariyerli bir şekilde kullanılır.

Bariyerli Akustik Bondex Sünger®

Bondeks sünger sıkıştırma işleminden geçirilmiş yoğunluğu yüksek olan bir malzemedir. Yüzeyinde kullanılan akustik sünger çınlama, yankılanma gibi vb. ses sorunları engeller.

Bariyerli Akustik Sünger

Bariyerli akustik sünger, alt ve üst yüzeyinde akustik labirent, piramit, yumurta gibi formlarda ses emici sünger olan ve bu iki süngerin arasına  ses yalıtım bariyeri uygulanmış ses izolasyon süngeri çeşididir.

Bariyerli Basotect Melamin Sünger

Gürültü seviyesi yüksek sağlık açısından önemli mekanlarda tercih edilebilir en doğru malzemelerden birisidir. Mekan içinde açıkta kullanılabilir farklı kalınlıkları ile farklı ses kesim seviyesi yakalanabilir.

Zemin Ses Yalıtım Malzemeleri

Zemin ses yalıtımı alt kata giden titreşimli sesleri ve gürültüyü engellemek için yapılan uygulamalardır. Şap veya parke altında uygulama yapılabilir. Akustik ortamlarda evinizde halı kullanmak istiyorsanız onun için titreşimi engelleyen dekoratif akustik halı kullanılır. Zeminde ses yalıtım malzemeleri olarak parke altında yumurta formlu mantarlı kauçuk levha, epdm ses bariyeri ve süngerpan kullanılarak etkili sonuç elde edilir. Ayrıca mümkünse hava boşluğu bırakmakla ses izolasyonu performans gücünü arttırabilirsiniz. Şap altında kauçuk levha bariyer ve ses kesici süngerpan kullanarak da zemin ses izolasyonu sağlanır. Devamı…

Sıkça Sorulan Sorular
Ses Yalıtım Nedir?

Ses yalıtımı nedir? Ses yalıtımı sesin bir ortamdan bir başka ortama iletilmesini, dışarıdan istenmeyen seslerin gelmesini engelleyen ürünlerdir. Ses yalıtımı, temel olarak gürültünün insan üzerinde oluşturabileceği zararlı etkilerini aza indirmek için alınacak önlemleri kapsar. Özellikle kentleşmenin plansız yürüdüğü bölgelerde, gürültü insan sağlığına ve konforuna zarar veren etkenler arasındadır.

 

Ses Yalıtım Malzemesinin Kullanım Alanları

Yapılacak olan uygulama öncesinde alanın mimari yapısı, ses yalıtımında gözden kaçırılmaması gereken püf noktaları incelemekle başlar. Ses yalıtımı, çok geniş uygulamalar içermektedir. Örneğin bir oda içerisine yapılmak istenen ses yalıtımında, tavan ses yalıtımı, duvar ses yalıtımı, zemin ses yalıtımı, kapı ses yalıtımı ve pencere ses yalıtımı gibi hususlar kendisini göstermektedir.

Ses Yalıtımı Faydaları Nelerdir

Akustik yalıtım, ısı yalıtımına benzer şekilde çalışır. Aslında, akustik yalıtım vatkalarının ayrıca termal faydaları vardır ve normal yalıtım vatkalarının bazı ses emici özellikleri vardır. Ses yalıtımı, ses dalgalarını emerek yan odaya geçmelerini az ya da çok engeller. Çünkü ses yalıtımı , ses dalgaları emer, örneğin bir ofis, kütüphane ya da kafe olarak (eko) kapalı bir alanda deneyimli yankı miktarını azaltmak için bir çözelti olarak kullanılmaktadır. Akustik yalıtım, ısı yalıtımından daha yoğundur ve evin dış ve iç duvarlarına monte edilebilir.

Odadaki yankı miktarını azaltmak için bitmiş duvara akustik paneller takılabilir. İç mekanın geri kalanına uyacak şekilde özelleştirilebilen bir tasarım öğesiyle bazı harika seçenekler üretir. Bunlar Akustik ortam yaratmak için stratejik olarak duvarlara ve tavanlara yerleştirilebilir. Bu, odanın ana işlevine bağlı olarak değişecektir.

Örneğin bir kütüphanede, çok sessiz bir alan olması gerektiği için sesin çoğunu emmek ideal olacaktır. Öte yandan, bir kafe, müşterilerin yemeklerinde kolayca sohbet edebilmeleri için biraz akustik yönetime ihtiyaç duyar, ancak belirli bir miktarda gürültü, mekana hayat katar. Çoğu yalıtım üreticisi, bir dizi akustik yalıtım keçesi üretir.